ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η επιλογή μας δεν είναι να αποτελέσουμε βολικό και μικρό κυβερνητικό εταίρο

Κατρίνης: Η επιλογή μας δεν είναι να αποτελέσουμε βολικό και μικρό κυβερνητικό εταίρο
Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτηρίζοντας ως μύθο την υποτιθέμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτηρίζοντας ως μύθο την υποτιθέμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «καμία συντηρητική επιλογή και πρόταση δεν συνιστά μεταρρύθμιση», καθώς -όπως είπε- «αυτή η κυβέρνηση συνδέεται μόνο με αναχρονιστικές και συντηρητικές επιλογές».

Διαδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο βήμα, ο κ. Κατρίνης τον κατηγόρησε ότι δυναμίτισε το κλίμα με την αναφορά στην πράγματι ανοίκεια επίθεση Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως, ενώ χαρακτήρισε οξύμωρο να ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το κόμμα του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το κόστος των επιλογών του και η ΝΔ κρυβόταν.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ από το νομοσχέδιο απουσιάζουν στοιχεία όπως ο ορθολογισμός, η συναίνεση, ο διάλογος και η αναζήτηση συγκλίσεων, ενώ το μόνο που πετυχαίνει -όπως είπε- είναι να προκαλέσει μια τεράστια αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα χωρίς λόγο, αφού προσπαθεί να επιβάλλει ένα σύστημα διοίκησης με σκληρά καθεστωτικά χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επέκρινε ακόμη, την κυβέρνηση ότι αγνόησε την πρόταση για την επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και ότι επιδίδεται σε πολιτικές μικροδιευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, όπως για παράδειγμα αυτές με τα κολλέγια.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει και θα εμβαθύνει το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα και ο πρόεδρος του επειδή όπως είπε, δεν εμφανίζεται πρόθυμος να αποτελέσει τον βολικό κυβερνητικό εταίρο είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς.

«Η επιλογή μας δεν είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί ένα βολικό και μικρό κυβερνητικό εταίρο σε μια κυβέρνηση που δεν θα μιλάμε για τις ασκούμενες πολιτικές, αλλά για τις καρέκλες που θα μοιράζονται. Η επιλογή μας είναι η αυτόνομη πορεία, η επιλογή μας είναι να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα. Τον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Τσίπρα τους ενδιαφέρει μόνο να είναι Πρωθυπουργοί. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει ποιο θα είναι το περιεχόμενο της διακυβέρνησης. Και αν αυτό το περιεχόμενο πρέπει να συνδέεται με προοδευτικές πολιτικές, με πολιτικές στήριξης της κοινωνικής συνοχής, με επιλογές φορολογικής δικαιοσύνης, με μεγάλες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ