ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν: Ο πολιτικός κόσμος θυμάται

Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν: Ο πολιτικός κόσμος θυμάται
Ο 20χρονος φοιτητής περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας όταν κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής του

Τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα θραύσματα ρουκέτας της «17 Νοέμβρη» πριν από τριάντα χρόνια, τιμά με μηνύματά τους ο πολιτικός κόσμος. 

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο πρωθυπουργός έκανε μνεία στον αδικοχαμένο φοιτητή. «Η μνήμη του γίνεται η ευθύνη μας. Και το χαμόγελό του, η δύναμή μας απέναντι στους εχθρούς της ζωής, της ενότητας και της προόδου», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν.

«30 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 20 ετών, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της 17Ν με ρουκέτα», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και διαμηνύει: «Δεν ξεχνάμε τον Θάνο, όπως και όλα τα θύματα της τρομοκρατίας».

«Παράπλευρη απώλεια σε χαρακτήρισαν… Ήσουν μόλις 20 χρονών, γεμάτος όνειρα για τη ζωή όταν οι δολοφόνοι τρομοκράτες της 17Ν αποφάσισαν βάναυσα να διακόψουν. Θάνο Αξαρλιάν, κανείς δεν σε ξεχνά! Η μνήμη σου ζει για πάντα στις καρδιές μας!».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ημέρα που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έπεφτε νεκρός από τα θραύσματα της ρουκέτας που είχε εκτοξεύσει η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσα, στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής.

Παράπλευρη απώλεια

Τριάντα χρόνια (14 Ιουλίου 1992) συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή, για την οποία μέλη της «17Ν» έκαναν λόγο για «παράπλευρη απώλεια» και μάλιστα, όπως αποκάλυψαν, το περιστατικό συνέβη λόγω βιασύνης για την επίθεση επειδή «κάποιοι ήθελαν να πάνε διακοπές».

Ο 20χρονος φοιτητής, Θάνος Αξαρλιάν, περπατά στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που έμελλε να βρει τραγικό θάνατο από τη ρουκέτα που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ