ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φυσικό αέριο: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επάρκεια της αγοράς

Φυσικό αέριο: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επάρκεια της αγοράς
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας παραμένει το ενεργειακό ζήτημα, με το Μαξίμου να θέτει το ζήτημα επί τάπητος για ακόμη μια φορά ενώ πλησιάζει η 21η Ιουλίου -η μέρα κατά την οποία θα πρέπει να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη μια εσωτερική σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθεί η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γ. Γεραπετρίτης, Α. Σκέρτσος, Κ. Σκρέκας, Πετραλιάς, Α. Σδούκου και από την πλευρά των φορέων της αγοράς οι κ.κ.. Α. Δαγούμας (πρόεδρος της ΡΑΕ), Γ. Στάσσης (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ), Κ. Ξιφαράς (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ), Μ.Ρ. Γκάλι (ΔΣ ΔΕΣΦΑ) και ο καθηγητής ενεργειακής οικονομίας του ΕΜΠ και σύμβουλος της κυβέρνησης, Π. Κάπρος.

Η ανακοίνωση της Gazprom για την επαναλειτουργία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Η Gazprom δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο που επιτρέπει στη Siemens να βγάλει από τον Καναδά τον κινητήρα της τουρμπίνας αερίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία με πλήρη ασφάλεια» του αγωγού» ήταν η ανακοίνωση της Gazprom που έθεσε σε συναγερμό όλη την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ