ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το Power Pass

Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το Power Pass
«To ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε σχόλιό της η ΝΔ INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε την Παρασκευή το αιχμηρό σχόλιο του εκπροσώπου της Χαριλάου Τρικούπη, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Power Pass.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν», σχολίασε ο κ. Μάντζος.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας «ξεχνώντας» ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Εξάλλου, επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ «ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα».

«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«To ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως αποφάσισε να συναγωνιστεί σε ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μάντζος αντιγράφοντας τον κ.Τσίπρα μιλάει για "επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ" στο Power pass, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός σε όλες τις δηλώσεις του, μιλάει για κάλυψη του 60% της αύξησης ξεκινώντας από 18 και φθάνοντας ΕΩΣ τα 600 ευρώ. Καλό είναι να αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ ότι στην "πίστα" των ψεμάτων ο κ. Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος. Οσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για τη χώρα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Απάντησε αργά το βράδυ της Παρασκευής στις επικρίσεις που δέχθηκε από τη ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος για τη κριτική που άσκησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το power pass.

Σε νεώτερο σχόλιο του o κ. Μάντζος αναφέρει πως όσο και να προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να ταυτίσει το λόγο της λογικής με τις κραυγές του λαϊκισμού, θα συγκρούεται διαρκώς με την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες νιώθοντας ξένοι στον τόπο τους φέτος το καλοκαίρι.

«Είναι λογικό να τους ενοχλεί όταν αποκαλύπτουμε την αποτυχία ακόμη μίας πολυδιαφημισμένης επιδοματικής τους πολιτικής. Την ώρα μάλιστα που τεχνηέντως καλλιέργησαν την προσδοκία των 600 ευρώ, ενώ η πλειοψηφία λαμβάνει ήδη υποπολλαπλάσια ποσά, που κάθε άλλο παρά ανακουφίζουν πολίτες και επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε:

«Αντί, λοιπόν, να μας κάνουν μαθήματα πώς να κάνουμε αντιπολίτευση, τους καλούμε να δημοσιεύσουν αναλυτικό και πλήρη απολογισμό με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων και το ποσό που χορηγήθηκε ανά κλίμακα ποσού. Και τότε θα φανεί ποιος μιλά για την ουσία και ποιος για την επικοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ