ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή»: Ο Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για την πυροσβεστική συνδρομή

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή»: Ο Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για την πυροσβεστική συνδρομή
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη Bertrand Guay, Pool via AP (Φωτογραφία αρχείου)

O Εμανουέλ Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα της Γαλλίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στα νότια της χώρας.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε τρομερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έφτασαν στα νότια για να υποστηρίξουν τη δράση των πυροσβεστών μας» έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) ανταποκρίθηκε η χώρα μας στο αίτημα της Γαλλίας, η οποία ενεργοποίησε την Πέμπτη τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tα ελληνικά Canadair έφθασαν σήμερα, Παρασκευή, για συνδρομή στις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία. Απογειώθηκαν 18:10 τοπική ώρα και μέχρι πριν από λίγο ήταν ακόμη στον αέρα, επιχειρώντας στη Νιμ.

Περισσότερα από 1.000 στελέχη της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα στη νοτιοανατολική Γαλλία, που αναζοπυρώθηκαν από τη ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους.

Στην περιοχή Ζιρόντ της Γαλλίας, 11.300 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 18.000 στρέμματα γης έχουν καεί. Οι Αρχές δήλωσαν ότι οι πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ