ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά και μη πρόσωπα, ανακοίνωσε ο Ν. Τόσκας

Μείωση αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά και μη πρόσωπα, ανακοίνωσε ο Ν. Τόσκας

Για μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν δημόσια πρόσωπα ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα μίλησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Τόσκας, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Τόσκας μίλησε για εξαιρετικά υψηλό αριθμό αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά και μη πρόσωπα, προσδιορίζοντάς τους σε περισσότερους από 2.700, ανακοινώνοντας ριζικές αλλαγές και δηλώνοντας ανοικτός σε προτάσεις και σκέψεις.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην επανεκκίνηση του θεσμού του «αστυνομικού στη γειτονιά» αλλά και στον αναπροσανατολισμό της δράσης της αστυνομίας, ώστε αφενός μεν να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες, αφετέρου δε να μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότερο τρόπο στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Ο αρμόδιος υπουργός μίλησε ακόμα για αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και για «αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές και τους κινδύνους», αλλά και της Πυροσβεστικής.

Διεμήνυσε παράλληλα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα βιαιοπραγιών εναντίον πολιτών από την αστυνομία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν θα κλείσουμε τα μάτια, δεν είναι επιτρεπτά, θα ελεγχθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ