ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντριβή Antonov - ΜέΡΑ25: Ανεύθυνη η πολιτική σιωπής που ακολουθεί η κυβέρνηση

Συντριβή Antonov - ΜέΡΑ25: Ανεύθυνη η πολιτική σιωπής που ακολουθεί η κυβέρνηση
INTIME/ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Για «αδιανόητη και ανεύθυνη πολιτική σιωπής» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25, για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου.

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Σέρβου πρωθυπουργού από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι το αεροσκάφος τύπου Antonov που κατέπεσε κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας μετέφερε στρατιωτικό υλικό με κατεύθυνση το Μπαγκλαντές, καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά και υπεύθυνα το κοινό και ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για το μεταφερόμενο φορτίο του και τους πιθανούς κινδύνους από τη διασπορά του, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ανθρώπων και περιβάλλοντος. Είναι αδιανόητη και ανεύθυνη η πολιτική σιωπής που ακολουθείται», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων και φωτιστικά βλήματα που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Ενδεχομένως, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης στο Βελιγράδι, τα φωτιστικά βλήματα να είναι η αιτία της διαρροής της μυστηριώδους λευκής σκόνης. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου. Το αεροσκάφος ανήκε στην ουκρανική εταιρία αερομεταφορών Meridian.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έδωσε εντολή να μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην περιοχή όπου κατέπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ