Στο «Γενικό Κρατικό Αθηνών» ο Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Γεννηματά» και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο συνέπεια της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Πεντέλης.
Ο υπουργός Υγείας ρώτησε για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, ενώ το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.
Υπενθυμίζεται πως με Ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί από τις πυρόπληκτες περιοχές συνολικά 34 ασθενείς σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.
Συνολικά από το ΕΚΑΒ έγιναν 34 διακομιδές και πιο συγκεκριμένα:
- 1 στο Γ. Γεννηματάς,
- 5 στο Ιπποκράτειο,
- 23 στον Ερυθρό Σταυρό,
- 1 στο Σωτηρία,
- 1 στο ΚΑΤ ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ
Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Από τις εκκενώσεις που έγιναν:
α) από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας),
β) από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας) το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη, 3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά Πεντέλη: Τρεις τραυματίες στο «Γεώργιος Γεννηματάς» - Ένας σοβαρά
Φωτιά Πεντέλη: Στο νοσοκομείο 34 άτομα – Πρώτες βοήθειες σε 17 πολίτες
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Νέο κύμα βροχόπτωσης στην Αττική - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
16:15
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51