ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται ένα new deal

Σ.Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται ένα new deal
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Σήμερα που η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδα είναι η ώρα για ένα new deal, για μια νέα αρχή. Ένα new deal με τις ζωντανές δυνάμεις που αγωνιούν για τη χώρα και όχι για τη δική τους καριέρα. Ένα new deal με συγκεκριμένα και χειροπιαστά μέτρα που μας αλλάζουν σελίδα», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δράσης.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη «να βγάλουμε έξω τους λαϊκιστές, τους οπισθοδρομικούς, τους πλιατσικολόγους και να συνεργασθούμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών, με μια ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων, μπροστά».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το new deal που προτείνει θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους εταίρους γιατί η Ευρώπη δεν έχει πάντα και σε όλα δίκιο. Και στο εσωτερικό προϋποθέτει μια συμφωνία πολιτικών και επιχειρηματιών, και μια συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων, και μια συμφωνία γενεών, όπως αυτή που θα μπορούσε να είχε γίνει με αφορμή το ασφαλιστικό και δεν έγινε.

«Δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: αύξηση των θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων», είπε και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι πρωτοστατεί στον διάλογο στο Κέντρο.

«Θα είμαστε λοιπόν μαζί σ' όλα αυτά τα σημαντικά που μας ενώνουν, θα είμαστε παρόντες σ' ένα συνεχή διάλογο, για να συζητάμε και τα λίγα που μας χωρίζουν. Aλλά η πεποίθησή μας είναι κοινή: η χώρα αυτή δεν έχει άλλο χρόνο. Τα παιδιά φεύγουν, οι επιχειρήσεις φεύγουν και θα πρέπει άμεσα οι δυνάμεις της λογικής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, να δώσουν όλες μαζί μια πειστική αντιπρόταση στον κουρασμένο ελληνικό λαό», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ