ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΔ: «Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ»
INTIME

Για ξεκάθαρη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας χυδαία την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ «περί κυβέρνησης που καίει την Ελλάδα».

«Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω σε μεγάλες φυσικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κλιματικής κρίσης, με πολύ χειρότερες συνέπειες σε άλλες χώρες», αναφέρει η ΝΔ.

«Ο κρατικός μηχανισμός παλεύει καθημερινά με 50-70 πυρκαγιές τη μέρα, σε ακραίες συνθήκες, με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόληψη, τα πτητικά μέσα, οι πυροσβέστες, ο προϋπολογισμός της πολιτικής προστασίας και του καθαρισμού δασών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ το 112 λειτουργεί υποδειγματικά, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τη χυδαία αντίληψη του ΠΑΣΟΚ περί "κυβέρνησης που κατακαίει την Ελλάδα" και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εντατική προσπάθεια Συριζοποίησης», καταλήγει η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διευκρινήσεις από τον γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ

Διευκρινήσεις για την επίμαχη φράση του, που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, έδωσε με νεότερη ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση που χρησιμοποίησα, αποσκοπούσε να αποτυπώσει την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής στα εν λόγω περιστατικά και δεν θα αφήσω χώρο σε θολές εντυπώσεις», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει την αξιακή του αντιπολίτευση στη βάση προτάσεων και όχι τοξικής αντιπαράθεσης».

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του νωρίτερα χαρακτήρισε «θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο» την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς και πως «πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την "κυβέρνηση των… αρίστων" με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες».

Στην αρχική του δήλωση ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε καταστήσει τη ΝΔ υπεύθυνη για τις πυρκαγιές λέγοντας: «[...]η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ