ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Φωτιά στο δάσος της Δαδιάς: Και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τη βουλευτή του νόμου Έβρου Νατάσα Γκαρά μεταβαίνει στη Δαδιά ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τη βουλευτή του νόμου Έβρου Νατάσα Γκαρά μεταβαίνει στη Δαδιά, όπου για τέταρτη ημέρα καίγεται το δάσος μοναδικής οικολογικής αξίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έφτασε στον Έβρο και κυβερνητικό κλιμάκιο, για να βοηθήσει στον συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης.

«Για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο, το μεγάλο πάρκο. Το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον. Ήρθαμε με τον κ. Αμυρά για να συντονίσουμε τις προσπάθειες. Έγινε μια πρώτη συνάντηση με τους φορείς, συμμετείχαν όλοι Περιφερειάρχης, βουλευτές, ο δήμαρχος. Προσπαθούμε να συντονίσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Και συμπλήρωσε:

«Έχει δημιουργηθεί επιχειρησιακή ομάδα, στην οποία συμμετέχουν οι επιτελείς που ήρθαν από την Αθήνα μαζί με τους ανθρώπους που δρουν επί του πεδίου και άλλους που γνωρίζουν την περιοχή για να πάρουμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα».

Κλείνοντας, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως ελήφθησαν αποφάσεις και «τώρα φεύγουμε όλοι μαζί και πάμε στο μέτωπο να δούμε πως θα κάνουμε νέες αντιπυρικές ζώνες, να γίνουν νέες εγκαταστάσεις από τους πυροσβέστες και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Ευχαριστούμε πολύ όσους συντρέχουν, η Ελλάδα έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Δαδιά. Θα φέρουμε εις πέρας το χρέος μας».

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς είπε:

«Το δασικό σύστημα της Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέλημά μας είναι να οργανώσουμε σταθμό πρώτων βοηθειών και για την άγρια πανίδα. Σχεδιάζουμε ήδη τα βήματά μας για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος».

Στο Συντονιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το βράδυ του Σαββάτου (23/7) στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη στο ΕΣΚΕΔΙΚ, αλλά για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των φωτιών σε όλη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ