ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης σε Τσίπρα: Να ζητήσετε συγνώμη από τη νεολαία

Λεβέντης σε Τσίπρα: Να ζητήσετε συγνώμη από τη νεολαία

Να απολογηθεί στο λαό που τον πίστεψε και ιδίως στη νεολαία κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε μνημόνιο.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνάει με το μπόνους των 50 εδρών, όπως ακριβώς και οι «δεξιές κυβερνήσεις» και πως παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εκλογικά ποσοστά, τα οποία – αν ληφθεί υπόψη η αποχή - δείχνουν ότι τον ψήφισαν μόλις 22 στους 100 Έλληνες.

Κατηγόρησε παράλληλα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως επιστρέφει στα κόμπλεξ της δεξιάς πολιτικής.

Στο στόχαστρο του κ. Λεβέντη βρέθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γιατί έβαλε τέλος στην πολιτική ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ για το γεγονός ότι συμμάχησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ, είπε: «Με είπατε λαγό. Η ιστορία θα δείξει ποιος είναι λαγός. Ξέρουμε ποιος έκανε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη».

Για την αρνητική όμως στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στην αποψινή
ψηφοφορία, ο κ. Λεβέντης την αιτιολόγησε λέγοντας ο πρωθυπουργός αγνόησε τις προτάσεις που είχε καταθέσει και ενείχαν θέση προϋπόθεσης προκειμένου να παράσχει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Εξέφρασε παράλληλα την απογοήτευσή του για τη λειτουργία της Βουλής, αλλά και για τη δομή του πολιτικού συστήματος, κάνοντας λόγο για υπέρογκο κόστος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανήλθε στο θέμα των συμβούλων των βουλευτών και σημείωσε πως η μηνιαία αποζημίωση μαζί με όλες τις παροχές φθάνει τα 18.000.
Όταν δε, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε το νούμερο, κατεβάζοντας το στα 11.000 ευρώ, σχολίασε: «Άντε 11.000, εσείς που το λέτε και είστε από την αριστερά, ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος που τρώει στα σκουπίδια;»
Δεν θέλησε πάντως, κατά δήλωση του να χαλάσει τη βραδιά, επειδή έχει άλλη άποψη από τον πρωθυπουργό για τις δημοσκοπήσεις.

Έκλεισε την ομιλία του με την πεποίθηση ότι το 3,5% της Ένωσης Κεντρώων θα το πάει στο 23,5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ