ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αξιολόγηση η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, λέει ο πρωθυπουργός – Τι απαντά η ΝΔ

Μετά την αξιολόγηση η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, λέει ο πρωθυπουργός – Τι απαντά η ΝΔ
Οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.

«Αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια», επισημαίνει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealNews, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, εξηγώντας ότι «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

Κληθείς να εκτιμήσει πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και στους καταθέτες», ενώ έκανε λόγο για «διαχωρισμό παλαιού και νέου χρήματος».

Νομίζω ότι μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών έχουν, όμως, ήδη γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς.

Δηλώσεις εκατέρωθεν

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «ψευδόμενο και επικίνδυνο πρωθυπουργό», που «βλέπει οράματα εξόδου από τα μνημόνια την ώρα που βάζει τη χώρα σε μνημόνιο "κόφτη" μακράς διαρκείας, χωρίς ορατό τέλος».

Μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο, το νόμο του διαβόητου "κόφτη" και του τυφώνα των εμμέσων φόρων 1,8 δις ευρώ, που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει!

Βλέπει οράματα εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε Μνημόνιο "κόφτη" μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος.

Έχει το θράσος να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα για να μην πέσει στο παρά ένα στο γκρεμό της χρεοκοπίας και του "grexit", όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο άνθρωπος που κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του, τολμά να κατηγορεί άλλους.

Με όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός.


Σχολιάζοντας κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

Στη Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και το σχέδιο αποσταθεροποίησης, στο οποίο τόσο πολύ είχαν επενδύσει, δεν καρποφόρησε», αναφέρουν σε σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

Τους παρακολουθούμε με κατανόηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ