ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το ν/σ για τις «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών»

Στην Ολομέλεια το ν/σ για τις «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών»
Ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια με την θετική ψήφο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Στο σχέδιο νόμου, έως την έναρξη της συνεδρίασης έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες.

Η πρώτη με διατάξεις που αφορούν την ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς στα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας, τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας "myanarrotikes.gov.gr", τον μοναδικός κωδικός έγκρισης έργου, την καταστροφή εντύπων εγγράφων κατόπιν μικροφωτογράφησης, την παροχή υποστήριξης για υπηρεσίες της Ενιαίας Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, την έγκριση υπηρεσιών συμφωνημένου επιπέδου για πληροφοριακά συστήματα με οριζόντιο χαρακτήρα, την υποχρέωση ενημέρωσης για πόρους κυβερνητικών νεφών, για υπηρεσίες δυσλειτουργικότητας προς παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και ρυθμίσεις σχετικά με την ταυτοποίηση χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρύθμισες ζητημάτων πιστοποίησης αναπηρίας για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την ψηφιακή διαδικασία υγειονομικής κρίσης αναπηρίας, το ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία, ειδικό Σώμα Ιατρών ΚΕΠΑ του e-EΦΚΑ, την Κάρτα Αναπηρίας, το μητρώο Παροχών Αναπηρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ