ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων οι πυρκαγιές

Κουτσούμπας: Διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων οι πυρκαγιές
Ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε άμεση πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών που είναι απαραίτητοι, των 1.500 εργαζομένων για τις δασικές υπηρεσίες, και γενναία χρηματοδότηση γενικότερα

Άμεση πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών που είναι απαραίτητοι, των 1.500 εργαζομένων για τις δασικές υπηρεσίες, και γενναία χρηματοδότηση γενικότερα ζητά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας.

Παράλληλα ζήτησε άμεση καταμέτρηση και χαρτογράφηση όλων των ζημιών, καθώς και αποζημιιώσεις στο 100% των πληγέντων.

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι διαχρονικό έγκλημα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων κατά της ζωής, κατά της περιουσίας και φυσικά κατά του φυσικού περιβάλλοντος» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις - και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ - δεν είχε τον απαραίτητο σχεδιασμό, δεν πήρε όλα τα μέτρα πρόληψης που χρειάζονταν έγκαιρα. Αλλά, εδώ και τώρα, παρότι βρισκόμαστε μέσα στην αντιπυρική περίοδο, χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν υποδομές, να εξασφαλιστούν μέσα, να εξασφαλιστεί προσωπικό. Αμέσως να προσληφθούν οι 4.000 πυροσβέστες που είναι απαραίτητοι, καθώς και οι 1.500 εργαζόμενοι για τις δασικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε στη δήλωση του:

«Να προχωρήσουν πολύ γρήγορα η καταμέτρηση, η χαρτογράφηση όλων των ζημιών, έτσι ώστε να αρχίσει αμέσως η αποκατάστασή τους και βεβαίως να δοθούν γενναίες αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές, για όλους τους πληγέντες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ