ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής: Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τις προθέσεις Ερντογάν - Έτοιμη η Ελλάδα για τις προκλήσεις

Στεφανής: Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τις προθέσεις Ερντογάν - Έτοιμη η Ελλάδα για τις προκλήσεις
«Σχεδιάζονται αντιδράσεις» ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

«Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις»: αυτό επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους και πρώην υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων του Τούρκου προέδρου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Στεφανής είπε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για ενδεχόμενες προκλήσεις από πλευρά της Τουρκίας.

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει ‘τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο’. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

Όπως είπε ο ίδιος, η δεύτερη ανησυχία είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ των Τούρκων πολιτικών για το ποιος θα πει το πιο ακραίο πράγμα έναντι της Ελλάδας έρχεται και αυτοεγκλωβίζει την Τουρκία.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολιτικοί ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος» σημείωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ