ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Σε αποκλιμάκωση το νέο κύμα κορωνοϊού – Τέλος του έτους τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Πλεύρης: Σε αποκλιμάκωση το νέο κύμα κορωνοϊού – Τέλος του έτους τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης INTIME

Σε αποκλιμάκωση είναι το νέο κύμα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης τόνισε ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα πριν τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε, ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, δεν υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο μοντέλο που ακολουθείται.

Κάλεσε τους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας πως αναμένονται από τις εταιρείες και τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

«Ο χρόνος που θα φθάσουν είναι πάρα πολύ κρίσιμος ειδικά για να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες όχι μόνο για την προστασία από τη βαριά νόσηση αλλά και από την απλή μόλυνση. Γι αυτό λέμε ότι είναι τώρα ο χρόνος για τους ευάλωτους πληθυσμούς να εμβολιαστούν. Θέλουμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να εμβολιαστούν, καθώς πρέπει να προστατευούν από τη βαριά μόλυνση και αυτά τα εμβόλια προστατεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, για τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι και η Pfizer και η Moderna κινούνται σε μια κατεύθυνση να ολοκληρώσουν τις δοκιμές μέσα στο καλοκαίρι.

«Πιθανολογούμε ότι προς τα τέλη του έτους θα υπάρχει η διαδικασία των επικαιροποιημένων εμβολίων» εκτίμησε.

Ακόμη, για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε ότι η νέα φάση της πανδημίας προβλέπει πέντε μέρες καραντίνα και δεν «σπάει» με αρνητικό τεστ. «Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και αν δεν αρέσουν δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. Συνεπώς αυτές οι οδηγίες δεν τηρήθηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ