ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία Σκρέκα για το πάγιο στους λογαριασμούς ρεύματος - Διορθώσεις στο Power Pass

Τροπολογία Σκρέκα για το πάγιο στους λογαριασμούς ρεύματος - Διορθώσεις στο Power Pass
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή καταθέτει ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για τις αυξήσεις των χρεώσεων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσαν πάροχοι.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σκρέκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «σήμερα περνάμε διάταξη που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να μεταβάλλουν το πάγιο, σε σχέση με αυτό που ίσχυε στις αρχές Ιουλίου και προηγούμενα, επειδή είδαμε τι προηγούμενες ημέρες πως ένα- δύο πάροχοι προχώρησαν σε αύξηση του παγίου. Θα περάσει σήμερα η τροπολογία αυτή».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την εν λόγω τροπολογία θα ορίζεται πως οι τιμές των παγίων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν εκείνες της 4ης Ιουλίου, δηλαδή πριν την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση.

Σχετικά με το Power Pass, ο υπουργός Ενέργειας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να δεχθεί νέες αιτήσεις, είπε όμως πως εξετάζεται να ανοίξει για να γίνουν διορθώσεις από καταναλωτές, καθώς όπως είπε υπάρχει σχετικό αίτημα από ανθρώπους που κατά την υποβολή της αίτησης έκαναν λάθη στην δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλων στοιχείων.

Έκκληση να μην υπάρχει σπατάλη ενέργειας

Μιλώντας στο ANT1, o κ. Σκρέκας κάλεσε τους πολίτες να μην σπαταλούν ενέργεια, λέγοντας πως «Δεν πρέπει να ξοδεύουμε, να σπαταλούμε ενέργεια που δεν χρειαζόμαστε», αναφέροντας πως αυτό δεν κάνει καλό στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού, αλλά ούτε στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Σχετικά με την επίδραση της μείωσης της παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία, ο κ. Σκρέκας είπε ότι έχει υπάρξει μέριμνα και σενάρια, λέγοντας «έχουμε προνοήσει και αυξάνουμε την συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, μπορεί μέχρι και να διπλασιαστεί, υπάρχουν πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που μπορούν να λειτουργήσουν με πετρέλαιο αντί για φυσικό αέριο και έχουμε προχώρησει στην αύξηση του αποθέματος υγροποιημένου φυσικού αερίου».

Η νέα πλωτή δεξαμενή στην Ρεβυθούσα έχει ήδη φθάσει και στα τέλη Αυγούστου θα μπορεί να δεχθεί το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ