ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας στις διατάξεις που εναρμονίζουν το θεσμικό πλαίσιο της μετοχικής σύνθεσης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε στη μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο Υπερταμείο, κατέθεσε στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ένσταση της πυροδότησε αντιδράσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αναφέρει ότι η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε δε, καυστικά ότι βουλευτές του θέλησαν με τις παρεμβάσεις τους να εμφανιστούν ως αυθεντικοί εκφραστές του Συντάγματος για μια υπόθεση που κρίθηκε αντισυνταγματική.

«Έρχεστε σήμερα στη Βουλή να επιρρίψετε σε εμάς τις δικές σας ευθύνες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη Βουλή... Ερχόμαστε σήμερα λοιπόν και συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις δικαστικές αποφάσεις. Ορίζουμε ότι οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είναι αμεταβίβαστες και ακατάσχετες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναπτύσσοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας επέκρινε την κυβέρνηση για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος, η οποία -όπως είπε- δεν θα περάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ