Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η Αναλένα Μπέρμποκ
Ανανεώθηκε:
Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
«Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.
Ο ίδιος εξήρε το ρόλο της Γερμανίας που «έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του εθελοντικού μηχανισμού μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής», ωστόσο υπογράμμισε πως «ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Ελλάδα από τους πιο στενούς εταίρους της Γερμανίας»: Η Μπέρμποκ ζητά από την Τουρκια αποκλιμάκωση
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα ποσά
01:00
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50