Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η Αναλένα Μπέρμποκ
Ανανεώθηκε:
Τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού επισκέφθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
«Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.
Ο ίδιος εξήρε το ρόλο της Γερμανίας που «έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του εθελοντικού μηχανισμού μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής», ωστόσο υπογράμμισε πως «ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Ελλάδα από τους πιο στενούς εταίρους της Γερμανίας»: Η Μπέρμποκ ζητά από την Τουρκια αποκλιμάκωση
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αεδρομία και τρένα: «Αφήνετε τους πολίτες ακάλυπτους»
07:50
Τράπεζες: Πυλώνας διαφοροποίησης και νέα πηγή εσόδων η επενδυτική τραπεζική
07:40
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ: Γιατί ο Τραμπ «πάγωσε» - προς το παρόν - τα σχέδια επέμβασης στο Ιράν: Ο ρόλος Νετανιάχου και τα αντίποινα
07:30
Ο Τραμπ ανακοίκοινωσε τον σχηματισμό του συμβούλιου ειρήνης για τη Λωρίδα της Γάζας
07:29