ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή Γρηγόρη Δημητριάδη στο Reporters United

Αγωγή Γρηγόρη Δημητριάδη στο Reporters United
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης με την αγωγή του ζητά από τους συντάκτες να ανακαλέσουν το δημοσίευμα ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με αγωγή κατά των Reporters United για δημοσίευμα που τον παρουσιάζει εμπλεκόμενο σε υπόθεση παρακολουθήσεων απάντησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης με την αγωγή του ζητά από τους συντάκτες να ανακαλέσουν το δημοσίευμα.

Το γεγονός έκανε γνωστό ένας από τους συντάκτες του, ο Χριστόφορος Κάσδαγλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα» γράφει χαρακτηριστικά.

Η παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού οφείλεται στο κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του και τη στοχοποίησή του από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας στο CNN Greece, επέμειναν ότι παραίτησή του κ. Δημητριάδη δεν σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακαολουθήσεων Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, 42 ετών, είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο.

Είναι ανιψιός του πρωθυπουργού, γιος της αδελφής του Κατερίνας Μητσοτάκη, και βρίσκεται στο πλευρό του από το 2004.

Επί έξι χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν μεγάλη διαρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο.

Ο κ. Δημητριάδης, ήταν κοντά στον Κυριακό Μητσοτάκη και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος.

Βρισκόταν επίσης στο πλευρό του και στην προσπάθεια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και ήταν εκ των στελεχών που είχαν ουσιαστικά την ευθύνη του γραφείου του κ. Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ