ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοαποκλειστεί από τις μεταρρυθμιστικές λύσεις

Σ.Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοαποκλειστεί από τις μεταρρυθμιστικές λύσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που ασκούν και με τη συνεργασία τους με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ έχουν αυτοαποκλειστεί από τον διάλογο του κέντρου για τις μεταρρυθμιστικές λύσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του, χθες το βράδυ, στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα έρθει στο Ποτάμι. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η ένωση των υπαρχόντων σχημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει, τουλάχιστον εμάς, είναι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, σε στέρεη βάση, κάτι μεγαλύτερο που θα περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους».

Για τα σύννεφα που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει μια κουβέντα που δίνει παραπολιτική τροφή στην πραγματικότητα, που δεν της αξίζει, σημειώνοντας ότι: «Οι αρχηγισμοί του τύπου "είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα και ελάτε μαζί μας", σε κάθε εκδοχή δεν μας αφορούν. Κάποιοι, οι οποίοι έχουν μια κυβερνητική εμπειρία, εμπειρία εξουσίας δηλαδή, θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται στο δικό τους στρατόπεδο, στη δική τους πλευρά. Εμείς λέμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Λέμε ότι πρέπει, χωρίς αρχηγισμούς, χωρίς να έχουμε βιδωθεί στις καρέκλες μας, να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και μεταρρυθμιστικό στο κέντρο».

Ερωτηθείς για το αν κ. Μητσοτάκης είναι κεντρώος, απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, ενός συντηρητικού κόμματος. Πολλές από τις επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σωστές και είναι και δικές μας επισημάνσεις. Αλλά, η ΝΔ έχει αρκετά δεξιά βαρίδια και έχει και αρκετές ευθύνες γι' αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν -όπως όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν».

Χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια των αντιπάλων του Ποταμιού ότι «ο Θεοδωράκης ή οι βουλευτές του Ποταμιού θα συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα σε συνδυασμούς άλλων κομμάτων».
Σχετικά με την υπερφορολόγηση που επιβαλλει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ποταμιού επισήμανε ότι υπάρχει μια εμμονή στην κυβέρνηση με φορολογικά μέτρα και πως προστατεύει τις σπατάλες του κράτους, ενώ προσθέτει καινούριους φόρους.

«Ακόμα και με το ασφαλιστικό αυτό συνέβη, προστέθηκαν φόροι και εισφορές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για «περικοπή της σπατάλης στο Δημόσιο» αναφέροντας ενδεικτικά τα δισεκατομμύρια που μπορούν να εξοικονομηθούν αν καταργηθούν ή ενοποιηθούν άχρηστοι οργανισμοί και αν το δημόσιο αξιοποιήσει την περιουσία του και πάψει να πληρώνει ενοίκια για όλες τις υπηρεσίες του.

«Αλλά όταν κάποιος παίρνει εκατό χιλιάδες ενοίκιο από το Δημόσιο έχει βρει τον τρόπο να διατηρεί αυτό το ενοίκιο και να μην απειλούνται τα εκατό του χιλιάρικα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ