ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση υποκλοπών: Θα διαλευκανθεί πλήρως λέει η κυβέρνηση - Απολογία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση υποκλοπών: Θα διαλευκανθεί πλήρως λέει η κυβέρνηση - Απολογία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Έχει σημάνει αντίστροφη μέτρηση για την επανάληψη των εργασιών της Βουλής (22/08) και τη συζήτηση της υπόθεσης σε προ ημερησίας διάταξης διαδικασία στην Ολομέλεια INTIME

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς έχει σημάνει αντίστροφη μέτρηση για την επανάληψη των εργασιών της Βουλής (22/08) και τη συζήτηση της υπόθεσης σε προ ημερησίας διάταξης διαδικασία στην Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή. Καλεί, δε, την αντιπολίτευση να μην εργαλειοποιεί το θέμα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη θα πρέπει να απολογηθεί».

Συγκεκριμένα, με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Αυτό που έχει σήμερα υποχρέωση το πολιτικό προσωπικό είναι με θάρρος και διάθεση αυτοκριτικής να διαγνώσει τις υφιστάμενες παθολογίες και τα αίτιά τους και να στηρίξει δημιουργικές προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών. Διαφορετικά, από τη συζήτηση αυτή κινδυνεύουμε να βγούμε όλοι χαμένοι – και πάνω απ’ όλα η χώρα».

Για διεθνή διασυρμό της χώρας για το θέμα παρακολουθήσεων κάνει λόγο με ανάρτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ίδιος τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί. Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι “σκοτεινές δυνάμεις” που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ