ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Τήνο: «Ζητούμενο για τη χώρα η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος»

Μητσοτάκης από Τήνο: «Ζητούμενο για τη χώρα η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ΥΠΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο στην Τήνο INTIME

«Να σταθούμε δίπλα σε όσους και σε όσες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Τήνο που βρίσκεται για τους εορτασμούς της κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού «Έλλη». Μαζί του είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι και τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου.

»Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορούμε ατομικά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής.

Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος.
Να σταθούμε δίπλα σε όσους και σε όσες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες. Και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα σε κάθε ¨Έλληνα απανταχού της γης χρόνια πολλά».

Στη Θεία Λειτουργία ο πρωθυπουργός

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο έχει συνδεθεί με διπλή εορτή και πραγματοποιείται στο νησί με όλες τις τιμές.

Ο πρωθυπουργός πέρασε λίγες μέρες στην Κρήτη με την οικογένειά του, προτού φτάσει στην Τήνο, για να παραστεί στον εορτασμό της Θεοτόκου.

Ανήμερα της γιορτής τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κατά τη διάρκειά της, ως είθισται, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβαίνουν σε τορπιλάκατο και ρίχνουν στεφάνι στο σημείο όπου βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου 1940 από τους Ιταλούς.

Στη συνέχεια ακούγονται τιμητικοί κανονιοβολισμοί, που προέρχονται από το «Κανονάκι της Έλλης» που σώθηκε από το κουφάρι του καραβιού και συντηρήθηκε.

Οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού παίζουν πένθιμα εμβατήρια ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί την εκδήλωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

«Τιμούμε σήμερα στην Τήνο την Κοίμηση της Θεοτόκου, τη «Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια». Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν», έγραψε στον προσωπικό λογαριαμό του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου θα συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να οριστούν ημερομηνίες για την προ ημερησίας συζήτηση και την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αναμένεται να γίνουν το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ