ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τι θα καταψηφίσει και τι θα στηρίξει από το πολυνομοσχέδιο

ΝΔ: Τι θα καταψηφίσει και τι θα στηρίξει από το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα φορολογικά μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, θα στηρίξει, όμως, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνεί, όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 και από το Παρίσι όπου βρίσκεται για σειρά επαφών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η χώρα έχασε δύο χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η οικονομία βυθίστηκε στην ύφεση, κάτι που όπως είπε, αναμένει να γίνει και το 16.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας καθώς τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι φορολογικά χωρίς να υπάρχουν, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και επεσήμανε πως η πολιτική που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ είχε πετύχει καθώς η χώρα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Οι συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίς το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν , το απόγευμα με τον Νικολά Σαρκοζί ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Στο επίκεντρο των επαφών του που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας με τον Πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει στους συνομιλητές του την ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση της σκληρής φοροεισπρακτικής πολιτικής με παράλληλη τόνωση της επιχειρηματικότητας, μείωση των δαπανών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η επίσκεψη στο Παρίσι εντάσσεται στον κύκλο επαφών που θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με ευρωπαίους αξιωματούχους. Το επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ στο τέλος του μήνα θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για την πανηγυρική Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ