ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάνα Μάριν: Στο μάτι του κυκλώνα η Φινλανδή πρωθυπουργός για βίντεο που τη δείχνει να χορεύει

Σάνα Μάριν: Στο μάτι του κυκλώνα η Φινλανδή πρωθυπουργός για βίντεο που τη δείχνει να χορεύει
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», δήλωσε η πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση EPA/OLIVIER HOSLET

Αρνητικά σχόλια κατά συρροή δέχεται τις τελευταίες ώρες η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν μετά τη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο που τη δείχνει να διασκεδάζει με φίλους της σε πάρτι.

H 36χρονη Μάριν, που πολιορκείται καθημερινά από τα φλας των φωτορεπόρτερ και στις εμφανίσεις της πέρας της πολιτικής, διακρίνεται στο viral βίντεο, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο Instagram Stories, να πίνει και να χορεύει με μια ομάδα φίλων της και να τραγουδάει τραγούδια του Φινλανδού ράπερ Petri Nygrd και της τραγουδίστριας της ποπ Antti Tuisku.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Μάριν πλαισιώνουν στο βίντεο η καλλιτέχνις και η αδελφή της Άννα, η φωτογράφος και influencer Γιανίτα Αούτιο, η παρουσιάστρια Τίνι Βίλκστρομ, η τρομπετίστα Ιλόνα Ιλικόρπι, η παρουσιάστρια του ραδιοφώνου Καρολίνα Τουόμινεν, η στυλίστρια Βέσα Σίλβερ και η βουλεύτρια Ιλμάρι Nούρμινεν του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Φινλανδής πρωθυπουργού.

Αν και κάποιοι χρήστες θεώρησαν την παρουσία της στο βίντεο «cool», πολλοί άλλοι τη χαρακτήρισαν «ασυμβίβαστη» με την εικόνα μιας γυναίκας που έγινε το 2019 η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Μάλιστα ο παρουσιαστής αθλητικής εκπομπής Αλέξι Βαλαβουόρι τη χαρακτήρισε ως την πιο ανίκανη πρωθυπουργό που είχε ποτέ η χώρα.

Μάριν: Δεν έχω τίποτα να κρύψω

Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης, η Μάριν αρνήθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και είπε ότι δεν είχε «τίποτα να σκεπάσει ή να κρύψει».

«Χόρεψα, τραγούδησα, διασκέδασα, έκανα νόμιμα πράγματα», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι δεν συνηθίζει να πίνει πολύ.

Αναφορικά με τη διαρροή του βίντεο είπε: «Είχα εμπιστοσύνη ότι εφόσον τα βίντεο είναι ιδιωτικά και δημοσιεύονται σε ιδιωτική εκδήλωση, δεν θα δημοσιεύονταν. Είναι άσχημο που έχουν δημοσιευτεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ