ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν από τον Έβρο

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν από τον Έβρο
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για συντονισμένη προσπάθεια εισόδου στη χώρα από παράτυπους μετανάστες, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πριν από δυο 24ωρα 1.500 παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν, να μπουν στη χώρα από τον Εβρο, αλλά εμποδίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως λειτουργούν οι διακινητές, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε, πως «δεν θα μετατρέψουμε τους Έλληνες αστυνομικούς σε βαρκάρηδες στον Έβρο».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπομπής αποκάλυψε έγγραφο του ΓΕΣ, το οποίο φέρει την υπογραφή του υπαρχηγού, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη νησίδα με τους 38 μετανάστες δεν ανήκει σε ελληνική επικράτεια.

«Να σταματήσουν να πιστεύουν, ότι θα κάνουμε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανέφερε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», τόνισε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε εξηγώντας οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ