ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις και οι προετοιμασίες για τη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις και οι προετοιμασίες για τη Βουλή
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Ποιες υπηρεσίες μίσθωσαν το κακόβουλο λογισμικό Predator; Και γιατί δεν έχει γίνει μια έρευνα στην εταιρεία Interllexa, που φαίνεται ότι το διαθέτει; Αυτά είναι δύο μόνο από τα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, που μεταφέρεται από σήμερα στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, εκτιμώντας μάλιστα πως θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του Μαξίμου μέσω της ΕΥΠ.

Μάλιστα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης – πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων- αυτό θα οδηγούσε στην παραίτηση της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις κοινοβουλευτικές μάχες των επόμενων ημερών ενώ στην Κουμουνδούρου πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις επί του ζητήματος.

Κατά πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πιέσει την κυβερνητική πλευρά να δώσει απαντήσεις σε σειρά καίριων -όπως τα χαρακτηρίζουν- ερωτημάτων.

Πρώτο και κυριότερο, το ερώτημα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς -κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μάλλον πιθανό, τονίζοντας με νόημα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμήνευσε τοιουτοτρόπως την εξής τοποθέτηση του κ. Οικονόμου:

«Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως πρόκειται για «ντρίμπλα» του Γιάννη Οικονόμου, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παρακολούθησης και άλλων πολιτικών προσώπων.

«Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ