ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Βαρουφάκη στον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. για τις άρσεις απορρήτου - Καλεί σε συγκέντρωση σήμερα

Επιστολή Βαρουφάκη στον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. για τις άρσεις απορρήτου - Καλεί σε συγκέντρωση σήμερα
Το ΜέΡΑ 25 καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο Σύνταγμα για το "σκάνδαλο των παρακολουθήσεων" ΙΝΤΙΜΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμο, απέστειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά την σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου στο άρθρο 5 του Ν. 2225/1994 και την οποία παρά την σχετική ρητή πρόβλεψη στον νόμο, ουδέποτε έλαβε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 όντας αρχηγός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Το ΜέΡΑ 25 καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στο Σύνταγμα για το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Καλούμε, όλες και όλους, μαζικά την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Ενώνουμε τις φωνές μας, εκφράζουμε την οργή μας», αναφέρει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η επιστολή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε.:

Αγαπητέ κύριε Ράμμο,


Όπως γνωρίζετε, η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται αύριο το πρωί, Παρασκευή 26η Αυγούστου 2022, για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.


Σύμφωνα με το άρθρο 5 του N. 2225/1994, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου. Τέτοια ενημέρωση δεν έχω λάβει ποτέ έως τώρα.


Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, όπου καλούμαι να τοποθετηθώ εκ μέρους του ΜέΡΑ25 για άρσεις απορρήτου, αιτούμαι τη θεσμική συνδρομή σας, προκειμένου να ανταποκριθώ στο εκ του Συντάγματος απορρέον κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Συγκεκριμένα, αιτούμαι από εσάς την πλήρη ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος – την οποία ποτέ δεν είχα.


Με τιμή,

Γιάνης Βαρουφάκης

Γραμματέας & Πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ