ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας - Πείτε αν γνωρίζετε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το «γάντι» που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως εκείνος δεν γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ και καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν εκείνος ήξερε ποιους παρακολουθούσε η υπηρεσία επί των ημερών του. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αλλιώς όπως είπα θα είναι θρασύδειλος.

«Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω εμπιοστοσύνη καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας, ελάτε να μετρηθούμε, αλλιώς θα είστε θρασύδειλος πολιτικός για τη δημιουργία εντυπώσεων, θα ξαναδείτε 157 βουλευτές μπετόν αρμέ μέχρι εκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με κατηγορήσατε κ. Τσίπρα ότι εγώ έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Το είπατε ξεκάθαρα. Το είπατε με μεγάλη βεβαιότητα. Το είπατε με τόση βεβαιότητα που αναρωτιόμουνα αν κρίνεται εκ ιδίων τα αλλότρια. Διότι εδώ είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, κανένας πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία.

«Κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν γνώριζα τίποτα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη» είπε λίγη ώρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πει ανοιχτά εάν γνώριζε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ εκείνο το διάστημα.

«Εγώ δεν γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αναρωτιέμαι αν εσείς γνωρίζατε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να οδηγήσουν να πάρετε αποφάσεις» συμπλήρωσε και τόνισε ότι το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ, μια έρευνα που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., και φέρεται ότι υπήρχαν συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας και τη σύζυγό του. Και αναρωτιέμαι εγώ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει νταλαβέρια με κάποιον υπόδικο, έχετε αυτή την πληροφορία εσείς, και δεν κάνατε τίποτα; Απολύτως; Ας προσέχατε».

Ανοίγοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας:

«Όσο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι είχαμε Άγιο και γλιτώσαμε απ' την απόλυτη καταστροφή» ενώ αναφέρθηκε και στο διάλογο του κ. Γεραπετρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια ακόμη «κωλοτούμπα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε πώς ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται «με άνεση» στη Βουλή και μιλά για μια συνεδρίαση που είναι μυστική.

Δείτε live εικόνα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης