ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Σκληρή αντιπαράθεση Γεραπετρίτη - Τσίπρα στη Βουλή

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Σκληρή αντιπαράθεση Γεραπετρίτη - Τσίπρα στη Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τον λόγο επί προσωπικού ζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης  για να απαντήσει σε αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής πως είπε ψέματα με τον κ. Πιερρακάκη ότι δεν υπήρχε καμία παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον κ. Ανδρουλάκη.

«Λέτε ψέματα πως βουλευτής είπε ψέματα στη Βουλή επικαλούμενος μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση στην οποία εγώ δεν μπορώ να απαντήσω γιατί σέβομαι το γεγονός ότι ήμουν παρών και δεν μπορώ να διαρρεύσω το οτιδήποτε», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως σημείωσε έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων.

«Η λέξη ψέμα είναι βαριά λέξη κ. πρόεδρε. Δεν είμαστε όλοι ανεκτοί σε θέματα αξιοπρέπειας».

«Αυτά τα οποία θα λέγονταν σε μια οποιαδήποτε συνάθροιση και θα αποτελούσαν λόγο προσβολής της προσωπικότητας έρχεστε στη Βουλή και τα λέτε με πολύ μεγάλη ευκολία. Η Βουλή όμως δεν είναι ο χώρος ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως διήθηση για να λέγεται το οτιδήποτε γιατί σε αυτή την αίθουσα βρίσκονται άνθρωποι με αξιοπρέπεια.

Θέλω να δηλώσω ευθέως στους βουλευτές που βρίσκονταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην Επιτροπή της Βουλής και σας καλώ να ρωτήσετε τον κ. Κατρούγκαλο αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα».

«Το λέω με σεβασμό στο πρόσωπό σας, σας παρακαλώ να ανακαλέσετε πως είπα ψέματα και προτίθεμαι να ασκήσω τα δικαιώματά τους για την προσβολή που μου κάνατε», κατέληξε.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: «Χρειάζεται σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε τον ρόλο αυτό. Απεύθυνα μια σειρά από ερωτήσεις στον κ. Μητσοτάκη. Σε μια από αυτές περιλαμβάνεστε και εσείς. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε ερωτήσεις απαντούσε ο κ. Κοντολέων λέγοντας ψέματα. Γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;».

Παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής λέγοντας πως ελύθει το θέμα, με τον κ. Τσίπρα να απαντά «όχι».

Δεν μιλάμε εδώ για μηνύσεις και αγωγές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς και ο κ. Πιερρακάκης συνοδεύατε τον κ. Κοντολέων, σε επανειλημμένες ερωτήσεις δεν απαντούσατε- το κρίσιμο σε εσάς είναι αν γνωρίζατε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ