ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα φυγομαχήσω, στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να αναμετρηθούμε

Σε απάντηση του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη πρόωρων εκλογών EPA/ ALEXANDROS VLACHOS

Μήνυμα εξάντλησης της τετραετίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφότου ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτού του δύσκολου χειμώνα. Δεν θα φυγομαχήσω. Δεν θα εκχωρήσω την ευθύνη που μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Και στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να αναμετρηθούμε. Και τότε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα η ανάρτηση συνοδεύτηκε από απόσπασμα της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία απάντησε στο αίτημα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για παραίτηση του πρωθυπουργού και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Γνωρίζω καλά, ότι υπάρχουν συμφέροντα τα οποία επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις, γιατί θεωρούν ότι έτσι αυξάνουν την δυνατότητα επιρροής τους. Πάντα ήταν έτσι. Δεν είναι μία ιδιαιτερότητα τωρινή. Γνωρίζω επίσης -και τις γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος- που ποτέ δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας τον οποίο σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Σε όλους αυτούς, λοιπόν, θα ήθελα να απευθύνω μερικά σταράτα λόγια. Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα άλλα λιμάνια, από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα Μέσα Ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές με στόχο να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε κατηγορηματικά ότι θα αναλάβει το κόστος να οδηγήσει την χώρα σε σταθερό λιμάνι.

«Θα τον περάσουμε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Θα τον περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Δεν θα εκχωρήσω αυτή την ευθύνη που μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Και στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να αναμετρηθούμε. Και ο κυρίαρχος, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος επιθυμεί να τον κυβερνήσει την επόμενη τετραετία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης