Νέα τουρκική προβοκάτσια: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»
Σε μια νέα προβοκάτσια προχώρησε η Άγκυρα, με κύκλους του υπουργείου Αμύνης να διαρρέουν το πρωί της Κυριακής ότι οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16.
Κατά την εν λόγω διαρροή, οι ελληνικοί πύραυλοι που βρίσκονται στην Κρήτη «λόκαραν» τα τουρκικά μαχητικά σε επιχείρηση αναγνώρισης «σε απόσταση 3χλμ. δυτικά της Ρόδου».
Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, την τρίτη παρόμοιου ύφους που διακινείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό συνέβη σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο, στις 23 Αυγούστου.
Μάλιστα, γίνεται λόγος για «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της Ελλάδας, στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.
«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη τις πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Επ’ ευκαιρίας, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρονται και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο αποκτήθηκε, όπως τονίζεται, για να γίνει πιο αποτελεσματική η άμυνα και η ασφάλεια του εναέριου χώρου της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει δεχτεί έντονη κριτική από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία, με την Ουάσινγκτον να «παγώνει» το πρόγραμμα αναβάθμισης και αγοράς των F-16 αλλά και των F-35.
Υπό πίεση τα νοσοκομεία από την έξαρση της γρίπης: 871 εισαγωγές σε μία εβδομάδα
10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Δρ. Χρ. Τσιρογιάννης: Η αρχαιοκαπηλία δεν κλέβει μόνο αντικείμενα, κλέβει την ιστορία μας - Το να με αποκαλούν Έλληνα Ιντιάνα Τζόουνς είναι ύβρις
09:51
Στην τελική ευθεία για τη συνάντηση αγροτών - Μητσοτάκη την Δευτέρα: Οι κόκκινες γραμμές και η λίστα (vids)
09:40
Είναι τα non-alcoholic pairings η επόμενη ισχυρή τάση στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή;
09:30