ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τουρκική προβοκάτσια: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

Νέα τουρκική προβοκάτσια: «Ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»
Φωτογραφία αρχείου τουρκικού F-16 (AP Photo/Emrah Gurel)

Σε μια νέα προβοκάτσια προχώρησε η Άγκυρα, με κύκλους του υπουργείου Αμύνης να διαρρέουν το πρωί της Κυριακής ότι οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16.

Κατά την εν λόγω διαρροή, οι ελληνικοί πύραυλοι που βρίσκονται στην Κρήτη «λόκαραν» τα τουρκικά μαχητικά σε επιχείρηση αναγνώρισης «σε απόσταση 3χλμ. δυτικά της Ρόδου».

Σύμφωνα με την ίδια διαρροή, την τρίτη παρόμοιου ύφους που διακινείται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις τελευταίες ημέρες, το περιστατικό συνέβη σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο, στις 23 Αυγούστου.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της Ελλάδας, στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη τις πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Επ’ ευκαιρίας, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρονται και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο αποκτήθηκε, όπως τονίζεται, για να γίνει πιο αποτελεσματική η άμυνα και η ασφάλεια του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει δεχτεί έντονη κριτική από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία, με την Ουάσινγκτον να «παγώνει» το πρόγραμμα αναβάθμισης και αγοράς των F-16 αλλά και των F-35.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ