ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες όλες οι παρακολουθήσεις»

Κουτσούμπας: «Απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες όλες οι παρακολουθήσεις»
INTIME

«Απαράδεκτες, άθλιες και παράνομες είναι όλες οι παρακολουθήσεις και αυτές που έχουν την τυπική νομιμότητα και στηρίζονται στο σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε πως το ΚΚΕ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει πραγματική έρευνα στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργός ότι επιχειρούν να βγάλουν λάδι όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά κι ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο τώρα δήθεν μπορεί να διορθωθεί.

Υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα που άσκησαν εξουσία «είναι βουτηγμένα στο βούρκο μέχρι το λαιμό» και συμπλήρωσε πως όλες οι παρακολουθήσεις είναι απαράδεκτες και δεν εξαιρούνται και αυτές που έχουν την τυπική νομιμότητα και στηρίζονται σ’ αυτό το σκοτεινό, ζοφερό θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει.

«Η σημερινή συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής, επιβεβαιώνει αυτό που το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή. Ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε και τα άλλα κόμματα -πέρα από κάποιες μικρές γενικόλογες αναφορές- ακούμπησαν το σάπιο, αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ασφαλείας, ιδιωτικοί στρατοί και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των κρατών – μελών της», είπε και αναφερόμενος στις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού κατήγγειλε ότι κάποιοι επεδίωκαν το θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών-συνακροάσεων του ΚΚΕ κατά τα έτη 2016,2017, 2019 ,2020 και 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ