ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ: Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του

Μητσοτάκης για Γκορμπατσόφ: Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του
Twitter / Prime Minister

Τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, αποχαιρέτησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα. 

«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύοντας το σχόλιό του με μια παλιά φωτογραφία του με τον τελευταίο ηγέτη της ΕΣΣΔ.

Τη λύπη του για το θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε εκφράσει νωρίτερα και το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως πρόκειται για μια φυσιογνωμία που συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου και την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του Μιχαήλ Σεργκέγεβιτς Γκορμπατσώφ Συνέβαλε καθοριστικα στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου, την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού &τον εκδημοκρατισμό της χώρας του Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του&σε λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ