ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή Τσουβάλα από τη Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή Τσουβάλα από τη Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης
«Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης» INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε την Πέμπτη μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποπομπή του Κώστα Τσουβάλα από τη θέση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Παρά την αποπομπή του από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές».

«Σήμερα ξαφνικά - και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών – αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε. Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας...», κατέληγε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία. Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα».

«Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του», κατέληγε η ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ