ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μπορεί να υποστηρίξει τα απογευματινά ιατρεία

Πλεύρης: Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μπορεί να υποστηρίξει τα απογευματινά ιατρεία
Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκο Πατσέα.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Μιχάλη Καραβιώτη, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου-Αναπληρωτής, τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, και τον πρόεδρο Εργαζομένων Αλέξανδρο Μανωλίτσα.

Ο Υπουργός Υγείας, μετά την επίσκεψη υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Στο πλαίσιο της ΔΕΘ και με την κομματική μου ιδιότητα και ως Υπουργός Υγείας επισκέπτομαι σήμερα τη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η επίσκεψη σηματοδοτεί ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας από εδώ και πέρα, το μοντέλο των ΝΠΙΔ που θεωρούμε ότι θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα τους πολίτες.


Μιλήσαμε για θέματα που υπάρχουν και κυρίως για την κάλυψη θέσεων συνολικά με την προκήρυξη που βγήκε τώρα για τους νοσηλευτές και γιατρούς αλλά και για το λοιπό προσωπικό που θα βγει τον άλλο μήνα.


Παράλληλα είδαμε τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που θέλουμε στο επόμενο στάδιο να αρχίσουν να λειτουργούν και το Παπαγεωργίου είναι ένα νοσοκομείο που μπορεί να υποστηρίξει τα απογευματινά χειρουργεία. Αναφερθήκαμε στα έργα που θα γίνουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τα ΤΕΠ και την Ογκολογική κλινική όπου σε βάθος χρόνου μέχρι το 2025 θα έχουν λειτουργήσει».

Ο Υπουργός Υγείας στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Διαβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ