ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Eξεταστική Eπιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Eξεταστική Eπιτροπή για τις παρακολουθήσεις
Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματος της είναι ένας μήνας, αλλά αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει παράταση ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την Τετάρτη σηκώνει επίσημα αυλαία η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την πρώτη ημέρα θα ασχοληθεί με την εκλογή προεδρείου, ενώ θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Συνολικά μετέχουν 29 βουλευτές, ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων.

Από πλευράς ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή μετέχουν οι κ.κ. Χάρης Θεοχάρης, Κώστας καραγκούνας, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Έλενα Ράπτη, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας και Τάσος Χατζηβασιλείου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καθώς και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Άγγελος Τόλκας και Νίκος Φίλης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα εκπροσωπήσουν η γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη και ο Δημήτρης Μπιάγκης, το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, την Ελληνική Λύση η Χάϊδω Ασημακοπούλου και το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές μετέχει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η προθεσμία που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματος της είναι ένας μήνας, αλλά αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει νέα απόφαση για την παράταση των εργασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ