ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Χρυσαυγιτών στην Βουλή

Πρόκληση Χρυσαυγιτών στην Βουλή
EUROKINISSI

Μπαρούτι μυρίζει στη Βουλή όπου ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των 7500 σελίδων με τις αυξήσεις φωτιά σε ΦΠΑ και έμμεσους φόρους, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds και τον περιβόητο κόφτη που "έφθασε" με τη μορφή τροπολογίας.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν ένα δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τη διαδικασία που επελέγη, καθώς το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή και δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο ούτε για να το ξεφυλλίσουν. Το γεγονός δε, ότι από το κείμενο που κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση απουσιάζουν τρία βασικά παραρτήματα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, άναψε περισσότερο τα αίματα. "Χωρίς τα παραρτήματα που να χτυπιέστε, συζήτηση δεν θα γίνει", φώναξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση στην Βουλή μέχρι η κυβέρνηση να φέρει τα τρια παραρτήματα που απουσιάζουν. Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε τα παραρτήματα που απουσίαζαν με τη ΝΔ να επιμένει ότι δεν ειναι πλήρη σε σχέση με τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις συμμετοχές του δημοσίου που θα ενταχθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η ΝΔ επέμεινε οτι απο το νομοσχέδιο απουσιάζουν 19 συμβάσεις παραχώρησης φορέων του δημοσίου που εντάσσονται στο Ταμείο, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία. "Δεν υπάρχει κανένα κενό", διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως δεν υπάρχουν άλλες συμβάσεις παραχώρησης στο νομοσχέδιο.

Για συζήτηση σε περιβάλλον πολιτικού αυταρχισμού έκανε λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ, ενώ ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ξευτίλα και ντροπή.

Την άποψη ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να συζητηθεί αφού απουσιάζουν καίριας σημασίας παραρτήματα εξέφρασαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Γιάννης Κουτσούκος και Ανδρέας Λοβέρδος. "Θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτή την κατάντια, τα έχετε κάνει όλα φύρδην μίγδην, που είναι το εθνικό σας ανάστημα;", ήταν το ερώτημα του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, ενώ για νομοσχέδιο "ρώσικη σαλάτα" έκανε λόγο από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Καρράς.

Με το καλημέρα της συζήτησης ξέσπασε δε, άγριος καυγάς ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον πρόεδρο της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα, όταν ο χρυσαυγίτης ζητούσε επίμονα τον λόγο την ώρα που μιλούσε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ.

Μάκης Μπαλαούρας: Καθίστε κάτω, εγώ θα πω ποιος θα μιλήσει...

Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν κάθομαι κάτω ρε καραγκιόζη... Να το πάρεις πίσω...

Μάκης Μπαλαούρας : Κάτσε κάτω, αλλού αυτά, εμένα μην μου σηκώνεις τη φωνή... Να τα κάνεις στη νύχτα αυτά...

Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν κάθομαι ρε καραγκιόζη, φέρε την φρουρά να με βγάλει ... Βλάκα

Μάκης Μπαλαούρας : Δεν φοβήθηκα όμοιούς σου σε νύχτες βάρβαρες με τανκς θα φοβηθώ εσένα;

Το άγριο επεισόδιο επαναλήφθηκε λίγο αργότερα και πάλι ανάμεσα στους Μάκη Μπαλαούρα και Ηλία Κασιδιάρη με τον πρόεδρο να τον αποκαλεί "τραμπούκο".

"Άφησε τους τραμπουκισμούς, δεν περνάνε σε μένα, κάτσε κάτω τραμπούκε...", είπε στον χρυσαυγίτη ο πρόεδρος της επιτροπής.

Πρωτοφανής ένταση επικράτησε κι όταν επιχειρησε να πάρει το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, χαρακτηρίζοντας ντροπή την εικόνα που παρουσίαζε η Βουλή, προκαλώντας την έκρηξη του Νίκου Δένδια που όρθιος διαμαρτυρόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ