ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον πύλη εισόδου στην Ευρώπη

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον πύλη εισόδου στην Ευρώπη
O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης INTIME

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα έπαψε να αποτελεί πύλη εισόδου προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης έδωσε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης και παρουσίασε στοιχεία που εμφανίζουν κάθετη πτώση στα αιτήματα ασύλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, φέτος έχουμε περίπου το 4% των αφίξεων στην Ε.Ε., όταν το 2015 είχαμε πάνω από το 60%, ενώ από 202.000 που ήταν το 2019 τα αιτήματα ασύλου στη χώρα μας, σήμερα έπεσαν στα 35.000.

Ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανέφερε ακόμη ότι έως το τέλος του χρόνου τα αιτήματα ασύλου θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

«Δημιουργείται η αίσθηση ότι έχουμε εκατομμύρια ξένους…Δεν έχουμε εκατομμύρια ξένους», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης και έκανε γνωστό πως οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας είναι το 0,3 % του πληθυσμού, ενώ οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 0,5% του πληθυσμού.

Για «καταστρατήγηση των διαδικασιών ασύλου από την κυβέρνηση, που δημιουργεί δικλείδες ώστε οι λαθρομετανάστες να παραμένουν περισσότερο στη χώρα μας», έκανε λόγο από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ