ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας με την εφραμογή του σχεδίου «Ακρίτας»

Θεοδωρικάκος: Μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας με την εφραμογή του σχεδίου «Ακρίτας»
Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος για το σχέδιο «Ακρίτας» Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πέντε θωρακισμένα οχήματα 2.800 κυβικών, μεικτού βάρους 4,6 τόνων, διαμορφωμένα για επιχειρήσεις σε δύσβατο έδαφος, τίθενται στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ για την προστασία των συνόρων μας. Την ίδια ώρα  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στον Έβρο, επιθεώρησε το σχέδιο Ακρίτας και έστειλε ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας.

Ο υπουργός προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Βρίσκομαι εδώ, στον Έβρο, δίπλα στους ακρίτες μας, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους συνοριοφύλακες και όλους όσους προστατεύουν καθημερινά τα σύνορά μας. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας”. Ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

»Το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης. Ήδη εγκαθιστούμε σήμερα εδώ 5 νέα οχήματα που διευρύνουν την αποτρεπτική δυνατότητά μας.

Με το σχέδιο "Ακρίτας" εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».

upourgos-2.jpg
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι: «το σχέδιο "Ακρίτας" αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε αυτούς που δυστυχώς επιμένουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους οι οποίοι προωθούνται συστηματικά από λαθρεμπόρους της ελπίδας, παράνομους διακινητές που καθημερινά εγκληματούν στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τη γειτονική Τουρκία με την ανοχή αν όχι με την άμεση συνέργεια της γειτονικής χώρας.

»Θέλουμε ακόμα σήμερα να στείλουμε εδώ από τον Έβρο ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των Ελλήνων. Είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες να προασπίζουμε τα σύνορά μας, το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή».

upoyrgos-3.jpg
Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Το σχέδιο "Ακρίτας" περιέχει μία σειρά εναλλακτικά σενάρια με τα οποία σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία σε πλήρη συντονισμό με τον Ελληνικό Στρατό ανταποκρίνεται σε οποιασδήποτε μορφής πίεση παράνομων μεταναστών υπάρχει στα σύνορά μας.

»Η πίεση αυτή τον μήνα Αύγουστο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και προσέγγιζε, αν δεν ξεπερνούσε, τα όρια της πιο δύσκολης εποχής ως τώρα που ήταν ο Μάρτιος του 2020 οπότε όλοι θυμόμαστε την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν εδώ οι εξελίξεις και τα γεγονότα. Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τον Ελληνικό Στρατό κάνει με άριστο τρόπο τη δουλειά της και δεν πρέπει να έχει κανείς καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί σε αυτό το σύγχρονο και κρίσιμο καθήκον της ασφάλειας των συνόρων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ