ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή για τους φορείς που "περνούν" στο νέο Υπερταμείο

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή για τους φορείς που "περνούν" στο νέο Υπερταμείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένταση και συνεχείς αντεγκλήσεις προκάλεσαν στην επιτροπή που συζητά το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «κρύβει» το παράρτημα που αφορά τις υπό μεταβίβαση -στο νέο υπερταμείο- δημόσιες επιχειρήσεις.

Ακολούθησαν σκηνές πρωτοφανούς έντασης ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού με τους Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη που επέμειναν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να καταθέσουν. «Δεν έχετε ξεκαθαρίσει τι ψηφίζουμε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΝΔ ξέμεινε από επιχειρήματα, έχει όλα τα παραρτήματα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο... Αυτά είναι, δεν υπάρχει άλλο, εξαντλήθηκε η φασαρία σας», σχολίασε ο Γιώργος Σταθάκης , ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να πείσει τους ...άπιστους βουλευτές. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στο υπερταμείο εντάσσονται ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ ΑΕ, καθώς και ο ΟΣΕ, παρότι δεν αναγραφόταν στο επίμαχο παράρτημα.

Ο υπουργός Οικονομικών άδειασε τον αναπληρωτή υπουργό του Γιώργο Χουλιαράκη, αποσύροντας τη λίστα που είχε καταθέσει νωρίτερα με τους φορείς που θα μεταβιβαστούν σε δεύτερο χρόνο (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ).

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως το ΔΣ του υπερταμείου θα αποτελείται στην πλειοψηφία του από Έλληνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ