ΠΟΛΙΤΙΚΗ

86η ΔΕΘ - Σχοινάς: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται ως επενδυτικός προορισμός

86η ΔΕΘ - Σχοινάς: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται ως επενδυτικός προορισμός
«Όλα τα πρόδρομα σημάδια αυτής της ανάπτυξης σε δύσκολους καιρούς, νομίζω ότι αφορούν τη Θεσσαλονίκη και η Ευρώπη, όπως πάντα, θα είναι δίπλα σε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού και κόμβου γνώσης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος εγκαινίασε το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 86η ΔΕΘ.

«Η φετινή μας παρουσία συνάδει με την σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού, ως κόμβου σημαντικού στην κοινωνία της γνώσης, με πολλούς παγκόσμιας φήμης κολοσσούς να εγκαθίστανται στην πόλη, με μια τουριστική χρονιά που πήγε εξαιρετικά», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

«Όλα τα πρόδρομα σημάδια αυτής της ανάπτυξης σε δύσκολους καιρούς, νομίζω ότι αφορούν τη Θεσσαλονίκη και η Ευρώπη, όπως πάντα, θα είναι δίπλα σε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια», πρόσθεσε.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δίνει το «παρών» στην ΔΕΘ για τέταρτη συνεχή χρονιά, καθώς, όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς «έχει μια πολύχρονη συνεπή, σταθερή δέσμευση με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη Θεσσαλονίκη».

Ο χώρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 10 και έχει ως κεντρικό θέμα τις δεξιότητες. Πρόκειται, τόνισε ο κ. Σχοινάς, για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καθώς είναι η έδρα του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP για την επαγγελματική κατάρτιση.

Οι νέοι που θα επισκεφθούν το περίπτερο, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν πως θα γνωρίσουν την Ευρώπη, μέσα από το πρόγραμμα Discover EU, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, χορωδία από το Άσυλο του Παιδιού, ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν. Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ