ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών ο πρωθυπουργός - «Δεύτερη ευκαιρία για πρόοδο ή νέο ρίσκο για συμφορά»

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών ο πρωθυπουργός - «Δεύτερη ευκαιρία για πρόοδο ή νέο ρίσκο για συμφορά»
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε θα μετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε» INTIME

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε για δεύτερη φορά συμφορά».

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε θα μετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε» και πρόσθεσε: «Δεν δέχομαι πιέσεις και "υποβολείς". Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας εγώ δεν πρόκειται να γίνω».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, εν όψει των προεκλογικών μηνών που θα διανύσει η χώρα, θα κληθούν οι πολίτες να κάνουν ιστορικές επιλογές.

«Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο «στόχαστρο» και πρόσθεσε: «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά».

«Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα - με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι' αυτούς και τις οικογένειες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία, ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες, υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τις εξαγωγές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πακέτο μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων, νέων και αγροτών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι «το ρεύμα της δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές» σημειώνοντας ότι, όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια.

«Καλούμαστε να επιλέξουμε το δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης» είπε και προσέθεσε ότι «στις εκλογές δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη του τόπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ