Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως το Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά εμπορικού πλοίου στο Βόρειο Αιγαίο
Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κάνει λόγο για επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ σκαφών του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και εμπορικού πλοίου στο βόρειο Αιγαίο, ανοικτά της Τενέδου.
Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής υποστηρίζει ότι δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος άνοιξαν πυρ κατά του εμπορικού σκάφους (Ro-Ro) «Anatolian», με σημαία των Νήσων Κομόρων, που έπλεε σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της νήσου Τενέδου.
Σύμφωνα με το Anadolu, η τουρκική Ακτοφυλακή ισχυρίζεται ότι επί τόπου έσπευσαν δύο σκάφη της, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση των σκαφών του Λιμενικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πλοίο είχε πλήρωμα 18 ναυτικών (6 Αιγύπτιοι, 4 Σομαλοί, 3 Τούρκοι και 5 Αζέροι).
Το τηλεγράφημα του Anadolu αναπαρήγαγαν στη συνέχεια τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η τουρκική Ακτοφυλακή έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωσή της:
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30
Ιράν και ΗΠΑ δίνουν «ραντεβού» στην... κόλαση - Το Ισραήλ ετοιμάζει ενεργειακό χτύπημα στην Τεχεράνη
23:56