ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Μόνος υπεύθυνος για τις επισυνδέσεις ο Μητσοτάκης

Σπίρτζης: Μόνος υπεύθυνος για τις επισυνδέσεις ο Μητσοτάκης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή του κινητού του τηλεφώνου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως κατήγγειλε τώρα την υπόθεση «γιατί τώρα το έμαθε» ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως από πλευράς της κυβέρνησης δεν γνωστοποιούνται οι εθνικοί λόγοι πίσω από τις επισυνδέσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σπίρτζης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπόνοιες πως και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται.

Υποστήριξε δε πως το «καθεστώς Μητσοτάκη» χρησιμοποίησε ως «εργαλείο» τις επισυνδέσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου για την παρακολούθησή του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Ωστόσο, η υπόθεσή του -προσώρας- διαφέρει από αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.

«Δεν χρειάζεται η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καμία προσπάθεια για να παρουσιάσει μια αρνητική εικόνα στη ΔΕΘ, το κάνει από μόνος του. Από τις χθεσινές εξαγγελίες, από τη χθεσινή του παρουσία υπάρχει πλήρης απογοήτευση στους επιχειρηματίες, στον ελληνικό λαό. Δεν έδωσε καμία διέξοδο για την ενέργεια» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Σπίρτζης.

Την ίδια ώρα, στρέφοντας τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως θεσμικά υπεύθυνου της ΕΥΠ:

«Όφειλε, αν είχε τσίπα, να έχει φτιάξει εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επέτρεπε και θα έλεγχε τις εταιρείες που έχουν παράνομα λογισμικά στη χώρα μας, σαν το Predator».

Ο ίδιος είπε πως έλαβε τα δύο μηνύματα παγίδευσης τον Νοέμβριο του 2021.

Ερωτηθείς γιατί το κατήγγειλε τώρα, ο ίδιος απάντησε:

«Γιατί τώρα το έμαθα».

«Εδώ έχουμε την αποστολή παγίδευσης μηνύματος Predator στον κύριο Κουκάκη, το συνάδελφό σας, που ασχολείτο με τραπεζικά ζητήματα και αποκάλυψε τραπεζικό σκάνδαλο. Τον κύριο Ανδρουλάκη, που σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης μιλούσε με Κινέζους, Ουκρανούς, Ρουμάνους και για εθνικούς λόγους τον παρακολουθούσαν (…). Και εμένα που δεν μιλούσα με Κινέζους – Ουκρανούς και δεν ασχολήθηκα με τραπεζικά σκάνδαλα. Ασχολήθηκα, όμως, με τη λειτουργία της ΕΥΠ» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Μίλησε δε, για ενιαίο κέντρο παρακολούθησης με εντολή Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ