ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To CNN Greece στην 86η ΔΕΘ: Η «αποκωδικοποίηση» των εξαγγελιών Μητσοτάκη

To CNN Greece στην 86η ΔΕΘ: Η «αποκωδικοποίηση» των εξαγγελιών Μητσοτάκη
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Σε μια αποκωδικοποίηση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ προχωρά ο απεσταλμένος του CNN Greece στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Πεφάνης, με τη βοήθεια της διευθύντριας του Newsbomb.gr, Αμαλίας Κάτζου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ένα πολυδιάστατο σχέδιο με πολλές πτυχές, με ορισμένα από τα μέτρα στήριξης να αποτελούν έκπληξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το φοιτητικό επίδομα και το τέλος επιτηδεύματος.

Ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστούν αρκετά σημεία των μέτρων στήριξης -κάτι που αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Για τα μέτρα θα δώσει απαντήσεις και ο πρωθυπουργός ωστόσο η συνέντευξή Τύπου αναμένεται να είναι πιο πολιτική. Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται απάντηση και για τον εκλογικό νόμο, καθώς ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί σίγουρα για το θέμα από τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για ένα θέμα που θα… κλέψει την παράσταση -εάν φυσικά ανακοινωθεί αλλαγή του.

Το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει κλείσει, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό των μέτρων.

Η διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να δω πως θα λειτουργήσει η επιδότηση απευθείας στην Αγγλία; Για το στεγαστικό πρόγραμμα πρέπει να είναι παντρεμένα τα ζευγάρια; Τι ρόλο θα παίζουν οι τράπεζες; Θα είναι στο 100% η επιδότηση; Χρειάζονται απαντήσεις σε ερωτήματα για τα στεγαστικά δάνεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρα το πλαίσιο και της προεκλογικής εκστρατείας, που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει μεγάλη έμφαση στο οικονομικό κομμάτι και τα μέτρα στήριξης ευάλωτων και μεσαίας τάξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ