ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αντίκρισμα η προκλητική ρητορική του Ερντογάν: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τα ελληνοτουρκικά

Χωρίς αντίκρισμα η προκλητική ρητορική του Ερντογάν: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τα ελληνοτουρκικά
Παρά την εμπρηστική ρητορική Ερντογάν, ο τουρκικός λαός θεωρεί ακόμα φίλο τον ελληνικό AP Photo/Khalil Hamra

Ανεπηρέστος από το κρεσέντο προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συμμάχων του κατά της Ελλάδας φαίνεται να παραμένει ο τουρκικός λαός, ο οποίος σε μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στον τουρκικό Τύπο απαντά πως ο «ελληνικός λαός δεν είναι εχθρός». 

Παρά την εμπρηστική ρητορική περί Ελλήνων «που θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά», περί «στρατιωτικοποίησης των νησιών» ο τουρκικός λαός θεωρεί ακόμα φίλο τον ελληνικό, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol.

Συγκεκριμένα σε ερώτημα «ελληνικός λαός, φίλος ή εχθρός» μόλις το 31,3% απαντά «εχθρός» ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του 64% απαντά «φίλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι αντίστοιχα στους οπαδούς του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 60% «φίλος» και 35% «εχθρός» αλλά ακόμα και στο εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί που το 57,8% υποστηρίζει πως «ο ελληνικός λαός είναι φίλος».

Νέο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων

Σε νέο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων κατά της χώρας μας προχωρά η τουρκική πλευρά, με τη σκυτάλη να παίρνει αυτή τη φορά ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Βουλής της Τουρκίας εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της Ελλάδας, συμπληρώνοντας μία ημέρα γεμάτη από επιθετικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της χώρας μας.

«Η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, που πρόσφατα κλιμάκωσαν την ένταση στο Αιγαίο πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο, έχουν πλέον μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια για τη χώρα μας. Η επιθυμία της Ελλάδας να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια ελληνική λίμνη είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε», τόνισε ο Μουσταφά Σεντόπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ