ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής τήρησε η Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής τήρησε η Βουλή
Ο κ. Τασούλας στην ομιλία του επεσήμανε ότι σήμερα τιμούμε την Ελλάδα που έφτασε στα έσχατα όριά της και στη συνέχεια υπέστη μια ασύλληπτης έκτασης καταστροφή INTIME

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στην ειδική συνεδρίαση στην οποία τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές όλων των κομμάτων καταδικάστηκε η ολοένα και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Τασούλας στην ομιλία του επεσήμανε ότι σήμερα τιμούμε την Ελλάδα που έφτασε στα έσχατα όριά της και στη συνέχεια υπέστη μια ασύλληπτης έκτασης καταστροφή, αλλά μέσα από μια τεράστια οδύνη,κατάφερε να μετατρέψει το γονάτισμά της σε ανόρθωση. «Ακόμη και όταν πέφτουμε και όταν γκρεμιζόμαστε πρέπει να σηκωνόμαστε πάλι όρθιοι και να χαράσσουμε το πεπρωμένο μας», ανέφερε.

«Η εικόνα της Σμύρνης που καίγεται είναι η πιο θλιβερή στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι μια εικόνα που συγκινεί και στοιχειώνει τις καρδιές και τις μνήμες μας», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και σημείωσε ότι «στη διάρκεια του χρόνου, ένα γεγονός παραμένει αναλλοίωτο και αυτό είναι η προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία αρνείται να κατανοήσει το Διεθνές Δίκαιο και επιμένει σε μια βαθύτατα επιθετική και αναθεωρητική πολιτική». Συμπλήρωσε δε, με έμφαση ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την χώρα μας και να χτίζουμε νέες και ισχυρές συμμαχίες».

Την άποψη ότι και σήμερα γινόμαστε όπως και τότε, οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας, εμπιστευόμενοι τις ίδιες δυνάμεις που μας άδειασαν πριν 100 χρόνια, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπουρνούς καταδίκασε τον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας του Ερντογάν που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της περιοχής, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός απαντά ενωμένος.

Στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για την χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής, ιδιαίτερα τώρα που ο τουρκικός εθνικισμός βρίσκεται σε έξαρση, αναφέρθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Για την ημέρα τοποθετήθηκαν επίσης, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ και η Μαρία Απατζίδη από το ΜέΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ