ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Δημήτρης Παντερμαλής με τη σκαπάνη του αποκάλυψε μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς

Μητσοτάκης: Ο Δημήτρης Παντερμαλής με τη σκαπάνη του αποκάλυψε μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς
«Η ανεξίτηλη παρακαταθήκη του θα μένει ορατή σε κάθε επισκέπτη του Μουσείου της Ακρόπολης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Δημήτρη Παντερμαλή Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Παντερμαλή με θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη. Γιατί με τη σκαπάνη του αποκάλυψε μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας. Με την γλαφυρή διδασκαλία του ενέπνευσε αναρίθμητους φοιτητές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως «η σεμνή παρουσία του στα βουλευτικά έδρανα προσέφερε ποιότητα στη δημόσια ζωή. Η ανεξίτηλη παρακαταθήκη του θα μένει ορατή σε κάθε επισκέπτη του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ενός μοναδικού τοπόσημου ιστορίας και μνήμης, για το οποίο ο ίδιος μόχθησε και αξιώθηκε να δει ολοκληρωμένο. Πρόλαβε, όπως έλεγε ο ίδιος, να δει «τα πρόσωπα απλών πολιτών, της πατρίδας μας παιδιά, αλλά και παιδιά άλλων πατρίδων, μέσα στο μουσείο.

Να βλέπουν τα αγάλματα. Να αντικρίζουν, έξω, τον Παρθενώνα και να φωτίζονται τα πρόσωπά τους. Για να καταλάβουν έτσι για πρώτη φορά τι εννοούμε όταν λέμε: "να πώς γεννήθηκε εδώ ο Δυτικός πολιτισμός!"».

Στη μνήμη του καθηγητή αξίζει να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να υλοποιηθεί και ο μεγάλος του πόθος: να επανενωθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ